Brzizajam.com blog

Što pokloniti šefu za rođendan, poslovni pokloni za žene i koliko novaca potrošiti na dar za kolegu

Autor: brzizajam.com
Datum: 06.04.2018

Što pokloniti šefu za rođendan

Prije darivanja osobe koju baš i ne poznajte dovoljno, trebali bi saznati barem neke stvari. One možda osnovne stvari koje bi vam možda pomogle u traženju poklona. Nije lako kupovati za druge, a kamoli za šefa. Vaš šef može biti konzervativan, možda voli šale ili možda uopće nije osoba koja se voli pretjerano zbližavati sa radnicima. Tu bi možda nastao problem. Srećom, uvijek ima poklona koji su klasični pokloni za šefove pa probajte s tim.

Klasični pokloni za šefove su možda idealni pokloni ukoliko nemate baš bliski odnos sa šefom već je sve formalno i poslovno. Prigodni pokloni bili bi košare sa raznim delicijama unutra, vina, sirevi i slično, te košare već dolaze zamotane u prozirni celofan i tu ne možete pogriješiti. Razni otvarači za boce, možda nož za otvaranje pisama ili možda neki rokovnik. Kemijske olovke u posebnim kutijicama, te možda i neki posebni duhanski proizvodi ako je pušač. Knjige su također dobar izbor, kao i neke dekoracije za ured, slike ili neke figure za uredski stol. Bitan je znak pažnje kada kod izbora poklona za šefa, ne mora biti preskup, ali pazite da ne bude niti prejeftin.

Poslovni pokloni za žene

Dobro obavljen posao ili zaključivanje nekog ugovora, obično znači i neki mali poklon kao znak pažnje. Kako tko, pokloni se poklanjanju i za blagdane i rođendane. Poslovni pokloni razlikuju se od nekih drugih poklona jer nisu toliko osobni nego su više formalni, te se poklanjaju iz pristojnosti i kada to traži prigoda. 

Iako i žene rade kao i muškarci, razlikuju se u poklonima. Poslovni pokloni za žene ipak su malo drugačiji s time da se neki pokloni podudaraju. Idealni poslovni pokloni za žene bi bile košare sa raznim delicijama, jedna boca malo skupljeg vina također se može pokloniti ženi. Tu spadaju i rokovnici, kemijske olovke, pa i lampe za eterična ulja i slično. Nije pretjerano niti pokloniti buket cvijeća, ipak se radi o ženskoj osobi. Kod biranja poslovnih poklona treba pripaziti da ne bude preosoban, a danas ima i web shopova koji se bave upravo takvim poklonima pa možete pogledati i što oni nude te vam to može olakšati odabir.

Koliko novca potrošiti na dar za kolegu

Kolega je osoba s kojom radite. S tom osobom se dobro slažete, ali niste prijatelji izvan ureda. Na posao idete svaki dan i svaki dan provodite osam i više sati na dan sa poslovnim kolegama što je sasvim normalno, ali ne zahtjeva neko prijateljstvo izvan posla. Svatko ima svoj život i svoje prijatelje, a kolege su sasvim nešto drugo. 

Svake godine rođendani se ponavljaju i možda se svake godine pitate istu stvar, što pokloniti kolegi ili kolegici te koliko novca na taj dar potrošiti. Nije potrebno da oko toga puno razmišljate, dar za kolegu za njegov rođendan ne bi trebao biti nešto posebno već nešto simbolično i kao znak pažnje. Vi s tom osobom radite i nemate obvezu potrošiti puno novca na darove. To može biti poklon poput neke bonbonijere, čokolade, kave ili slično. 

Arhiva

Brzizajam u
3 koraka