Brzizajam.com blog

Preselite se ako vam je stanarina preskupa, a stan prevelik, kako sklopiti studentski ugovor, kredit - novac do kojeg možemo lako doći

Autor: brzizajam.com
Datum: 21.05.2018

Preselite se ako vam je stanarina preskupa, a stan prevelik

Našli ste odličan stan, baš nekako po vašem ukusu, prostran, lijepo uređen i sve vam je u okolici blizu. Što ako vam je stanarina preskupa ili stan prevelik? Kada se zbroje režije i stanarina pa se tu uključi i hrana i stvari za osnovne potrebe tada bi to mogao biti popriličan iznos. Niste baš sigurni hoćete li moći i dalje ostati u tom stanu. 

Nekako je lakši život u dvoje kada se spoje dvije plaće, ali je dosta teško za jednu osobu i jednu plaću. Stanarine mogu biti jako visoke, te nam može biti dosta skupo plaćati stanarinu. Dajte si vremena i bacite se na potragu nekog novog stana. Stanova koji se iznajmljuju ima zaista puno, nađite neki po svojoj mjeri i naravno jeftiniji. Ako ste sami tada vam ne treba veliki stan, izaberite garsonijeru, stan koji sve ima u jednoj prostoriji, tako ćete sigurno jeftinije proći. Možda biste mogli tražiti stan malo dalje od centra, u nekim drugim kvartovima, ipak je sve povezano sa javnim prijevozom ukoliko nemate svoj vlastiti auto. Nemojte nepotrebno bacati novac na velike stanarine i na život u centru, radije taj novac potrošite na neke druge stvari. Bolje je malo duže putovati i sačuvati svoj novac. 

Kako sklopiti studentski ugovor

Neki studenti odlučuju se na rad uz fakultet kako bi možda stekli neku vrstu prakse u samom poslovnom svijetu ili kako bi stekli neko iskustvo, dok neki jednostavno iz potrebe moraju raditi. Ukoliko studiraju uz plaćanje ili imaju obavezu plaćati stanarinu, režije i hranu tada nemaju puno izbora već moraju raditi kako bi to sve mogli financirati. 

Učlanjanjem u Student servis ostvarujete prava kao student te možete sklopiti studentski ugovor. Osobno morate doći te predočiti osobnu iskaznicu ili putovnicu, studentsku iskaznicu, fotografije, uvjerenje o redovitom studiranju te broj žiro računa. Tako dobivate Ugovor o djelu redovitog studenta a njega sklapate sa budućim poslodavcem. Na ugovoru su svi podaci o firmi, te vaši podaci, te dogovoreni broj zarade i radni sati. Ugovor se može izdati prije, tijekom ili nakon završenog posla. 

Kredit - novac do kojeg možemo lako doći

Potreban vam je novac i to hitno, ali ne znate kako doći do njega. Možete probati posuditi od nekoga, možda prijatelja, ali to često završi gubitkom prijateljstva. Bolje je ne ulaziti u te vode, nego se ipak snaći na drugačiji način. Možda i nije toliko teško doći do novca, samo možda niste još čuli za sve opcije. 

Kredit je jedna od opcija preko koje možemo lako doći do novca. Možemo ga zatražiti i u svojoj banci, ali ćemo vjerojatno par dana čekati odobrenje, pa par dana isplatu i slično. Sada imamo opciju i preko internet bankarstva zatražiti kredit, samo se trebamo putem tokena ulogirati u svoj bankovni račun. Tu je još jedna opcija koja također ide preko interneta. Zatražimo preko određene web stranice kredit u jutarnjim satima, naravno, moramo ispuniti sve što se od nas traži i već u popodnevnim satima taj novac može biti na našem računu. To je vjerojatno najbrži način da dođete do novca. 

Arhiva

Brzizajam u
3 koraka