Brzizajam.com blog

Vježbati kod kuće ili u teretani, šišati se kod kuće ili kod frizera, koliki dio računa platiti ako idete na druženje, te kako do boljeg zdravlja bez puno novaca

Autor: brzizajam.com
Datum: 07.05.2018

Vježbanje kod kuće ili u teretani

Niste baš sigurni biste li upisali teretanu ili biste vježbali kod kuće. Ponekad je teško odlučiti se na vježbanje. To zahtjeva vrijeme koje ćemo za to odvojiti i to po mogućnosti više puta na tjedan ako ne i svaki dan. Želimo li steći naviku vježbanja tada moramo biti ustrajni u tome. 

Možemo kod kuće vježbati, sada ima dosta snimaka preko interneta gdje možemo vidjeti kako se pravilno vježba i pratiti njihove korake. Za to isto tako trebamo imati prostora, ali i najbitnije, trebamo imati i malo mira. Ukoliko nešto od tih stvari nemamo kod kuće, trebali bi upisati teretanu. Tamo ćemo imati mir, više sprava za vježbanje, što znači više opcija, a možda i osobnog trenera koji će nam pronaći najbolje vježbe za naše tijelo. Kako teretanu plaćamo tako ćemo sigurno redovito vježbati, a kad smo kod kuće, mogli bi naći razne razloge zašto ne stignemo vježbati.

Muškarci i šišanje - frizer ili kod kuće

Niste baš sigurni gdje biste još mogli uštedjeti, vjerujte da se uvijek nađe nešto. Ako niste razmišljali još o tome, možda biste mogli sada. Šišanje kod frizera za muškarce i nije toliko skupo, ali što ako biste i na tom području mogli uštedjeti. 

Ono što biste trebali napraviti je uložiti u neku mašinicu za šišanje kose. To ne mora biti neka najskuplja niti profesionalna mašinica. Svatko vas može ošišati, pogotovo ako se šišate skroz na kratko. Zaposlite prijateljicu, mamu, curu ili možda svoju ženu. Uštedite novce koje biste dali frizerima i potrošite ih na nešto puno bolje. 

Pozvali ste nekoga na druženje - koliki dio računa platiti

Zovete nekoga na druženje, na kavu, piće ili možda neku večeru. Ukoliko niste sigurni koliki dio računa trebate platiti, vodite se prema tome da je uvijek pošteno da se plati račun pola-pola ili da svatko plati za svoje piće, hranu i slično. 

Nepisano je pravilo da je pošteno da svatko plati svoje ili da se bar račun podijeli na pola ili na više ljudi, ako se radi o druženju više osoba. Nije u redu da račun plati samo jedna osoba ili da se očekuje da da vi platite račun. Kada nekoga zovete na piće ili večeru ili vas netko zove na takvo neobavezno druženje, to se ne podrazumijeva da će ta osoba ili vi platiti račun. Ukoliko se radi o rođendanu ili nekoj posebnoj prilici ili se sama osoba ponudi platiti, to je već druga stvar.

Bolje zdravlje bez trošenja novca

Želite bolje zdravlje, ali ne želite puno trošiti novaca na razne tretmane, osobne trenere i razne druge stvari koje vam mogu poboljšati zdravlje i figuru. Često se zaputimo u trgovine, dućane te kupujemo neke proizvode za bolje zdravlje, od vitamina do raznih sprava za vježbanje ukoliko ne idemo u teretanu. Moguće je i na druge načine doći do zdravlja i sa minimalno ulaganja.

Možda niste o tome razmišljali, ali samo jedna šetnja svaki dan može poboljšati vaše zdravlje. Vožnja biciklom, trčanje i slične aktivnosti također vam u tome pomažu, ali i tope vaše kilograme. Ne trebate puno novaca trošiti kako biste bili zdraviji, dosta toga možete raditi u prirodi pa i u svom domu. Zdrava prehrana ne znači trošenje puno novaca na skupe namirnice već je dovoljno jesti raznoliko i stvarati nove i zdravije navike. 

Arhiva

Gdje i kako posuditi novac

Brzizajam.com
13.06.2022

Brzizajam u
3 koraka