Brzizajam.com blog

Posuđivanje novca prijateljima, rodbini, potrošnja na tehnologiju, zašto kupiti mobitel na bonove, te na što potrošiti novac

Autor: brzizajam.com
Datum: 08.05.2018

Posuđivanje novca prijateljima

Nije nimalo lako posuđivati novac. Situacija kada vas netko traži novac, tj. kada vas traži da mu posudite novac vrlo je neugodna za obje strane. Iako znamo da je ta osoba u dosta teškoj situaciji kada je došla do toga da posuđuje novac, opet nam je vrlo teško ga posuditi iz više razloga.

Kako ne bismo narušili prijateljstvo zbog novca, što u većini slučajeva tako ide sa posuđivanjem novca i prijateljima, možemo savjetovati tu osobu da radije posudi novac preko interneta i to preko ovlaštenih firmi. Na njihovim web stranicama će moći posuditi novac u roku od 24 sata. Najbolje od svega, sve se radi preko interneta i nitko drugi ne mora znati za takvu posudbu novca, a vaše prijateljstvo neće biti ugroženo. Ovo je zapravo najjednostavniji način, pomogli ste nekome u financisjkoj krzi, samo na malo drugačiji način.

Posuđivanje novca rodbini

Posuđivanje novca nikada nije ugodna stvar, ni za osobu koja posuđuje niti za osobu koja je tražila novac. Najčešće se novac posuđuje onda kada upadnemo u neke financijske poteškoće, kada trebamo nešto hitno platiti, ali trenutno nemamo taj novac i slično. Nije lako tražiti nekoga da nam posudi novac, ali nije lako niti posuditi novac.

Često se čuje kako se govori da se novac nikada ne posuđuje, čak niti onda kada je novac nekome zaista potreban. Sve naravno ovisi o iskustvu neke osobe. Ne mora značiti da će ta posudba loše završiti. Ako se nađete u takvoj situacija da vas netko od rodbine traži novac, možda biste rado i posudili, ali nemate, tada tu osobu možete uputiti na ovlaštene web stranice gdje mogu zatražiti novac u obliku pozajmice i na taj način riješiti nastali problem i to u roku od samo jednoga dana. Nemojte se ustručavati dati taj savjet jer nekome taj savjet može puno značiti. 

Potrošnja na tehnlogiju

Veliki ste obožavatelj tehnologije, volite nove stvari i čekate nove modele mobitela, televizije, tableta i sličnih proizvoda u tom svijetu. Naravno, želite li nove stvari tada ih morate i kupiti. Vrlo često su takve stvari i skupe te nam treba dosta novca za razne nove gadgete. To je vrlo skup sport pa se možemo dovesti i veliku potrošnju na tehnologiju i u velike dugove.

Novi mobiteli, nove igrice za PlayStation i slično mogu nam dosta smanjiti kućni budžet. 

Ukoliko ste veliki fan svega iz svijeta tehnologije tada vjerojatno i trošite dosta novca na takve proizvode. Potrošnja na tehnologiju je danas sve češća, stalno izlaze novi proizvodi sa boljim funkcijama koje jednostavno moramo imati. Kako god bilo, snalazimo se na razne načine načine kako bismo si priuštili te neke nove stvari, a možda i posuđujemo novce. U svakom slučaju, razmislite da li vam je baš sad potreban novi mobitel ili novi PlayStation ili ima bitnijih stvari na koje biste mogli potrošiti taj novac.

Zašto kupiti mobitel na bonove

Većina ljudi danas koristi mobitele, dok su fiksne linije već pomalo zaboravljene. Teško je zamisliti nekoga da nema mobitel, a njega koristimo i kod kuće, dok kućni telefon stoji i skuplja prašinu. Najnoviji modeli mobitela stalo pristižu iz svijeta tehnologije, pa nas i tjera da kupujemo najnovije modele sa još boljim funkcijama.

Mobitele možemo kupiti u raznim dućanima, ali ih najčešće kupujemo u dućanima operatera. Možemo birati hoćemo li kupiti uređaj koji radi na bonove ili na pretplatu. Pretplata funkcionira na način da odredimo koju tarifu želimo, tj. koji iznos novca mjesečno želimo plaćati, te uz to potpisujemo ugovor na minimalno godinu dana. Bonovi su drugačiji, postoje razni iznosi bona a mi kupujemo onaj iznos koji nam treba, svaki puta kada iznos potrošimo moramo kupiti novi bon. Na taj način kontroliramo svoju potrošnju, dok kod pretplate naša potrošnja može ići i izvan dogovorenog iznosa ukoliko ne pazimo na potrošnju. Za one koji se ne mogu kontrolirati je definitivno bolja opcija mobitel na bonove. 

Na što biste trebali potrošiti novac

Često trošimo novac na razne stvari koje nam zapravo ne trebaju, tako imamo sve manje novca za one stvari koje su nam potrebne. Prije svake kupnje trebali bi razmisliti što želimo od nekog proizvoda i za što nam je on potreban, sve ovisi o kojem se proizvodu radi. Kada to učinimo tada ćemo lakše dati novac za proizvod koji ćemo dobro iskoristiti.

Na neke stvari bismo ipak trebali dati novac, tj. potrošiti novac. To su stvari, proizvodi za koje se isplati dati nešto više novca jer će to na kraju trajati. Treba kupovati kvalitetne proizvode, pa tako kupiti možda malo skuplju veš mašinu, možda perilicu suđa, hladnjak. Također, namještaj je nešto što ćemo kupiti i što će biti godinama u našem domu pa je bolje možda potrošiti novac na kvalitetniji namještaj koji će trajati nego kupiti jeftiniji koji će nam se možda uništiti za godinu, dvije. Postoji još dosta proizvoda na koje biste trebali potrošiti novac upravo zbog kvalitete i čestog korištenja.

Arhiva

Brzizajam u
3 koraka