Brzizajam.com blog

Rasprodaje, neplanirana kupnja, kupovina za zabavu, kupnja nepoznatih robnih marki, trgovački centri kao mjesto zabave, te kupovinom protiv stresa

Autor: brzizajam.com
Datum: 07.05.2018

Trgovački centri kao mjesto zabave

Zima je godišnje doba kada baš i nemamo puno opcija kako bismo svoje vrijeme provodili na otvorenom. Naravno, svježi zrak je bitan, šetnje i slično su svakako poželjni zimi, ali ipak ne možemo stalno biti vani. U tom slučaju biramo velike trgovačke centre koji nam nude svu vrstu zabave i to na toplom i zatvorenom.

Trgovački centri su mjesto koje može služiti za zabavu i to za cijelu obitelj. Nekada se u njih išlo samo kako bi se kupovalo, a sada su tamo kina, restorani, kafići, kuglane, dječje igraonice i puno zanimljivog sadržaja. Tamo nikako nije dosadno, te svojim posjetiteljima nudi gotovo sve. Kako nemamo puno izbora zimi i kada je hladno, tada biramo odlazak u trgovački centar kako bi ipak malo izašli iz kuće sa svojom obitelji. Sada su trgovački centri postali mjesto zabave za cijelu obitelj.

Kupovinom protiv stresa

Često smo pod stresom i to nam utječe na sva područja u životu. Loše raspoloženje, negativno razmišljanje i slično, sve su to osjećaji koji prate stres. Užurbani život nam je takav da je danas to normalno biti pod stresom, ali se ipak nekako trebamo tome oduprijeti, radi sebe i radi svoje obitelji.

Stres možemo liječiti raznim načinima, možemo jesti, uživati u omiljenim jelima, opuštati se možda u šetnjama ili otići na masažu i slično, a možemo i u kupovinu. Poznato je da kupovina liječi stres, pogotovo ako si priuštimo nešto smo oduvijek željeli. Također, to ne mora biti nešto skupo, neka mala sitnica može nas veseliti, a bitno je se s vremena na vrijeme malo počastimo. Kupovina povećava hormon sreće pa slobodno možemo otići u kupovinu protiv stres.

Kupovina za zabavu

Ako ste osoba koja ne voli ići u kupovinu, te ne voli čekanje u redovima na blagajni, tada vjerojatno niste često u kupovini. Naravno, sve to je u vašoj glavi. Vi samo odlučujete hoćete li uživati u nečemu ili će vas to sve skupa smetati. Ne mora svaka kupovina biti stresna, promijenite način razmišljanja i vidjet ćete koliko ćete uživati.

Neke stvari morate kupovati i tu ne možete ništa, pa makar vas i smetalo to trošenje novca. Najbolje je zapravo kupiti nešto što nam se sviđa. Ta kupovina je za zabavu jer smo si priuštili nešto samo za svoj gušt. To je potrebno s vremena na vrijeme jer ste to i zaslužili. Što god da kupili, imajte na umu da je ta stvar kupljena vašim novcem za koji ste radili i to dosta. Ne trebate se opterećivati time što ste potrošili novac na sebe, osjećajte se dobro i priuštite si tu i tamo malo zabave.

Kupovina nepoznatih robnih marki

Teško je isprobati nešto drugo kad smo navikli na neke određene proizvode. Njih možda kupujemo godinama i sada nam je teže odabrati nešto novo i možda manje poznato. Robne marke, tj. poznate robne marke najčešće prodaju svoje proizvode upravo zbog imena, naravno i kavliteta je tu, ali to ne znači da neki proizvod manje poznate marke nije jednako dobar.

Želite li možda uštedjeti ili samo isprobati nešto drugo, probajte sa nepoznatim robnim markama. Razlika u cijeni je itekako vidljiva, ali ne mora značiti da je jeftiniji proizvod manje kvalitetan od skupljeg. Neke proizvode ne možemo uspoređivati bez obzira na cijenu ili robnu marku, ali svakako možemo dati šansu nekim manje poznatim markama. Isprobajte i sami se uvjerite koliko zapravo neki proizvodi mogu biti toliko slični, a toliko različiti u cjenovnom smislu. 

Rasprodaja je tu, a vi nemate novca

Svake godine u isto vrijeme počinju rasprodaje. Neke čekamo mjesecima kako bismo si priuštili stvari koje nismo mogli kada su bili na redovnoj cijeni. Takva vrsta kupovine se isplati jer ćemo dobiti proizvod po puno nižoj cijeni. Naravno, vrlo često se dogodi da baš u to vrijeme sniženja nemamo novca, onda postajemo nervozni i možda propuštamo cijelu rasprodaju.

Nemojte brinuti, uvijek se možete nekako snaći. Zatražite zajam preko interneta u iznosu koji vam je potreban. Sada to možete napraviti skroz legalno i sigurno, a novac imati već isti dan na računu. Kasnije ćete samo vratiti taj zajam. Kupite si ono što si želite već mjesecima i uživajte u tome. Zaboravite na stres, s vremena na vrijeme trebate i sami sebe počastiti.

Neplanirana kupnja

Razna sniženja, akcije, povoljne ponude tjeraju potrošče na iznenadne kupovine. Trošenje novca na nepotrebne stvari jer su one na sniženju postalo je neizbježno. Razne reklame kojima se obično ne može odoljeti, kupnja jer akcija uskoro ističe i slično su sve situacije u kojima se naš novčanik prazni, a da toga nismo ni svjesni dok kasnije ne vidimo stanje računa. Neplanirana kupnja je ona koja nam vjerojatno troši najviše novaca.

Često se nađemo u situaciji kada idemo u dućan kupiti par sitnica a izađemo sa punim vrećicama. Vjerojatno smo naletili na sniženja, neke ponude kojima nismo odoljeti, a to je najveći razlog zašto se novčanik prazni. To se zove impulzivna kupnja i proizvođači točno znaju na koji način će vas natjerati da kupite njihove proizvode. Takve kupnja vjerojatno nije potrebna, i ti proizvodi koje kupimo na taj način su proizvodi koji nam stvarno nisu potrebni te smo mogli i bez njih izaći iz dućana. Naravno, tu i tamo ćemo kupiti nešto neplanirano, ali treba biti oprezan. Ponesite popis sa sobom u kupovinu, te dobro razmislite treba li vam zaista nešto što je na akciji ili na nekoj posebnoj ponudi.

Brzizajam u
3 koraka