Brzizajam.com blog

Kako funkcioniraju novčane pozajmice

Autor: Brzizajam.com
Datum: 19.07.2022

Što su novčane pozajmice?

Našli ste se u situaciji da Vam hitno treba novac, a posudba od prijatelja ili banke nije Vam primamljiva opcija? Onda su novčane pozajmice idealno rješenje za Vašu financijsku situaciju.

Novčana pozajmica je pozajmica koja Vam omogućuje da u vrlo kratkom roku dođete do određene svote novca bez nepotrebnih procedura i gubljenja vremena. Novčane pozajmice su uglavnom pozajmice manjeg novčanog iznosa namijenjeni za hitno rješavanje neočekivanih financijskih situacija ili da jednostavno izdržite do sljedeće plaće.

Vrlo povoljni uvjeti za ostvarenje prava na novčanu pozajmicu, te brza i jednostavna procedura predaje zahtjeva su samo neke od prednosti novčanih pozajmica zbog koje se klijenti sve više odlučuju da putem novčane pozajmice hitno dođu do potrebnog novca.

Koje uvjete mora klijent ispunjavati?

Kao što je procedura za dobivanje iste vrlo jednostavna, takvi su i uvjeti.

Uvjeti koje morate ispunjavati da bi ste mogli podnijeti zahtjev za novčanu pozajmicu su sljedeći:

• Punoljetna ste osoba

• Imate redovna mjesečna primanja

• Važeću email adresu za komunikaciju i broj mobitela

Osim ovih osnovnih uvjeta, važno je da imate otvoreni tekući račun u svojoj banci jer se putem njega vrši isplata novca. Također, kreditna sposobnost nije uvjet i nije Vam potreban nikakav jamac da bi ste ostvarili pravo na novčanu pozajmicu.

Gdje zatražiti novčanu pozajmicu?

Do novčane pozajmice vrlo jednostavno i brzo možete doći online putem. Internet bankarstvo je postalo toliko jednostavno i pristupačno da i novčanu pozajmicu možete zatražiti putem interneta. Bez banke, bez osobnog odlaska u banku, bez previše dokumentacije, bez kreditne sposobnosti i jamaca vrlo jednostavno možete doći do novca.

Da bi ste predali zahtjev za novčanu pozajmicu potrebno Vam je računalo, internetska veza i 15 minuta Vašeg slobodnog vremena. Postupak predaje zahtjeva je brz i jednostavan, a provodi se u nekoliko koraka. Prvi korak je registracija s vašim osobnim podatcima putem službene stranice bankarske kuće koja pruža uslugu online novčanih pozajmica. Nakon registracije i ispunjavanja vašim osobnih podataka, slijedi kreiranje Vaše idealne novčane pozajmice. Pomoću online kreditnog kalkulator izaberete novčani iznos pozajmice koji Vam najbolje odgovara te rok otplate Vaše novčane pozajmice. Sljedeći korak je predaja ispunjenog zahtjeva i čekanje odgovora od strane bankarske kuće. Sve potrebne dokumente također dostavljate online putem, pa nije potreban osobni odlazak u poslovnicu. Kratki rok između predaje zahtjeva i obrade istoga omogućava da zatraženi novac već isti dan bude na Vašem tekućem računu.

Velika pogodnost online novčanih pozajmica je ta što apsolutno sve možete obaviti iz udobnosti vlastitog doma. Nije potreban osobni odlazak u poslovnicu da predate zahtjev i zatražite novčanu pozajmicu.

Koliki iznos mogu zatražiti putem novčane pozajmice?

Visina novčane pozajmice može biti 1000, 2000, 3000 ili 4000 kn. Sami birate iznos koji Vam najviše odgovara s obzirom na situaciju zbog koje ste se odlučili na novčanu pozajmicu.

Dvije su mogućnosti otplate vaše novčane pozajmice, a to su: na rate ili jednokratno. Rate mogu biti na godinu dana, 6 mjeseci, 3 mjeseca, 30 dana ili opcija jednokratne isplate ako ste u financijskoj mogućnosti za tu opciju. Tempo otplate Vaše novčane pozajmice kreirate sami prema svojim financijskim mogućnostima.

Brzizajam u
3 koraka