Brzizajam.com blog

Godišnji odmor - planiranje, ušteda, kako povećati budžet za godišnji, te kako imati godišnji bez stresa

Autor: brzizajam.com
Datum: 06.04.2018

Unaprijed planirajte godišnji odmor

Smanjite stres kod planiranja godišnjeg odmora. Vrlo često se dogodi da umjesto opuštenog biranja destinacije za odmor postignemo potpuno drugačiji efekat, stres i još stresa. Pripreme za godišnji odmor trebale bi ići polako, smireno, opuštajuće. Naravno, ako su cijene te koje nam stvaraju problem i stres, tada bismo trebali možda puno prije razmišljati o godišnjem odmoru i to na malo drugačiji način. 

Planirajte svoj godišnji na vrijeme, pa i puno unaprijed. Već nakon proslave Nove godine počnite razmišljati o godišnjem odmoru, kamo biste htjeli ići, koliko dana biste ostali i slično. Provjeravajte ponude, cijene, te koliko unaprijed možete nešto rezervirati. Naravno, već od početka godine počnite štedjeti za taj godišnji odmor. Na taj način kada dođe vrijeme nećete imati stres zbog financija jer ćete imati već sigurno dosta ušteđevine. Neka putovanja možete rezervirati dosta unaprijed, pa vam i to može smanjiti cijenu, a isto tako možete odabrati opciju da idete na odmor i malo izvan sezone kako biste bolje prošli što se tiče samih cijena hotela i apartmana. Postoje i razni aranžmani koje možete uplatiti preko interneta i to po dosta nižim cijenama, takve ponude možete naći na posebnim web stranicama koje vam to mogu ponuditi. Planiranje unaprijed znači manje stresa, a više uživanja kada vaš godišnji odmor započne. 

Ne nosite svoj posao na godišnji odmor

Često nam se dogodi da svoj posao nosimo sa sobom doma, pa i na godišnji odmor. To može stvoriti velike probleme jer bi odmor trebao biti odvojen od posla i poslovnih problema. Službeni mobitel trebali biste ostaviti na poslu ili kod kuće ukoliko putujete nekamo. Izbjegnite pozive jer će sigurno vaši kolege preuzeti vaš posao dok vas nema. 

Godišnji odmor bi trebao biti opušten, bez svakodnevnih briga i posla. Nosite li posao sa sobom tada se ne možete u potpunosti opustiti niti uživati sa svojom obitelji ili prijateljima. Stres je uvijek prisutan, ali bi barem u tim danima trebao biti umanjen ako ne i potpuno uklonjen. Sami birate što ćete napraviti, te kako ćete provesti godišnji odmor. Uostalom, dok ste vi na godišnjem, netko drugi preuzima vaš dio posla dok vas nema i to je normalno i tako bi uvijek trebalo biti.

Kako povećati budžet za godišnji odmor

Nekako nam uvijek nedostaje bar još malo novca na godišnjem odmoru. Željeli bismo si možda priuštiti još nešto ali nemamo dovoljno novca. Naravno, moramo paziti kako bismo se vratili sa godišnjeg odmoru sa dovoljno novca do iduće plaće. Ponekad to može biti pomalo frustrirajuće kada nemamo još nešto ekstra novca sa strane kako bismo godišnji proveli baš onako kako treba. 

Povećajte svoj budžet za godišnji odmor na vrijeme. Krenete li štedjeti na vrijeme tada ćete moći uštedjeti da pokrijete cijeli godišnji odmor, ali i da možda imati nešto ekstra novca za neke male izlete ili neka nova iskustva. Kada se približava vrijeme godišnjeg odmora, pokušajte i tu malo uštedjeti. Pripazite na što trošite, izbacite brzu hranu, kafiće, kupovanje nepotrebnih stvari, te sve ono što možete kako biste povećali svoj budžet za godišnji odmor. Isto tako, ako niste uspjeli nešto ekstra uštedjeti, uvijek možete uzeti internet pozajmicu koja će vam biti plan B.

Kako si priuštiti godišnji odmor bez stresa

U današnje vrijeme je vrlo teško biti na godišnjem odmoru bez stresa. Često sa sobom nosimo razne probleme, što iz privatnog života što iz poslovnog života. Ne možemo se baš uvijek boriti protiv stresa, ali ipak možemo smanjiti taj stres i to samo ako počnemo malo drugačije razmišljati. 

Ako usmjerite svoje misli u pozitivnom smjeru tada će se i vaš stres smanjivati. Pozitivno razmišljanje je uvijek lijek protiv stresa. Kada idemo na godišnji može nas mučiti manjak novca te kako ćemo financirati taj godišnji. Nedostaje li vam nešto novaca tada si možete pomoći popularnim internet pozajmicama koje možete dignuti u roku od samo par sati. Posao ćete ostaviti tamo gdje mu je mjesto, na poslu, tj. u uredu. Nemojte posao nositi sa sobom na godišnji odmor. Imate li službeni mobitel ostavite ga svojim kolegama. Ništa se neće dogoditi bez vas za to kratko vrijeme koje ste uzeli za godišnji odmor. Samo male stvari mogu napraviti razliku i maknuti stres iz vašeg života.

Godišnji odmor na kredit

Godišnji odmor je vrijeme kada se opuštamo od posla, svakodnevnih obaveza, te kada možda promijenimo lokaciju kako bismo se odmorili. Neki idu na more, nekome je bitna samo priroda i zelenilo, a netko putuje na neka udaljenija mjesta. Bitno je uzeti godišnji odmor, napuniti baterije, maknuti se od rutine koju imamo svaki dan.

Što ako se dogodi da ne možete financijski podnijeti neki godišnji odmor negdje na moru ili platiti si neko dobro putovanje? Nemojte očajavati jer uvijek postoji neko rješenje. Ako vam nedostaje novca za nešto što si stvarno želite, posudite novac preko interneta potpuno sigurno i legalno. Priuštite si savršen godišnji odmor, ispunite svoju želju, posjetite grad ili državu koju ste već dugo htjeli, nećete požaliti. Kako kažu, jednom se živi i neke stvari ipak morate napraviti. 

Kako uštedjeti na ljetovanju

Kada jedno ljetovanje završi vjerojatno se ubrzo nakon toga već počinjemo pripremati za drugo. Obično ljetovanje brzo prođe dok bismo voljeli da traje ipak malo duže, a naše financije nakon ljetovanja i nisu baš u dobrom stanju. Možda smo štedili za ljetovanje i imali neku ušteđevinu, ali odmor je vrijeme kada više trošimo i ponekad ne pazimo koliki su nam izdaci svaki dan dok se ne vratimo svojim domovima.

Sve možete promijeniti. Dok se na ljetovanju odmaramo, nakon toga slijedi stres zbog previše potrošenog novca. Pripazite na neke stvari tokom ljetovanja kako ne bi doživjeli stres kada se vratite doma. Pokušajte sa sobom ponijeti što je više hrane ako putujete autom jer su dućani vjerojatno puno skuplji tamo gdje idete. Izbjegavajte skupe restorane, ispred svakog restorana možete pogledati jelovnik i cijene koje restoran nudi pa tako izabrati ipak onaj povoljniji. Nosite hranu i piće sa sobom na plažu, dosta ćete uštediti. Naravno, želite kupiti suvenire, prošetajte, pogledajte više štandova i suvenirnica, sigurno ćete naći nešto jeftinije predmete. Ponesite sa sobom suncobrane, ležaljke kako ne biste trebali plaćati najam za njih. Želite li izbjeći plaćanje cestarine, putujte starim cestama. Imate više mogućnosti stati negdje, razgledati krajolik, a time i uštediti.

 

Brzizajam u
3 koraka