Brzizajam.com blog

Kako se pripremiti za bebe, što kupiti i rodiljni dopust – brza posudba novca

Autor: brzizajam.com
Datum: 18.05.2018

Kako se pripremiti za dolazak bebe - što kupiti? 

Saznali ste da ste trudni, te vas sada čeka pravo iščekivanje. Taj period vjerojatno je vrlo uzbudljiv, kako za trudnicu tako i za drugog roditelja i sve bliske osobe. Tek što ste saznali za trudnoću već krećete planirati što ćete sve kupiti, kamo ćete smjestiti krevetić i sve ostale stvari što s time idu. Pripremite se, ali polako i sigurno.

Možete provjeriti kod drugih mama što vam je sve potrebno u početku. Naravno, tu je obavezna oprema i namještaj što ukljućuje krevetić, madrac i posteljinu. Kolica su također obavezna i to po mogućnosti ona 3u1 kolica gdje ćete imati sve potrebno. Pripremite osnovnu odjeću, male benkice, hlačice, majčice, tetra pelene i ručnike. Kupite onoliko koliko mislite da vam je potrebno, ne trebate pretjerivati. Kozmetika koja će vam biti potrebna je dječja kupka, dječje ulje, krema za pelenski dio. Za početak je uvijek dobro kupiti samo osnovno, a kada beba stigne vidjet ćete što vam je sve potrebno. Također, dobiti ćete i dosta poklona. Uživajte u pripremama, ako i želite nešto samo jer vam se sviđa, kupite to jer su to najslađi trenuci.

Kupovina za bebe 

Dobili ste divne vijesti, saznali ste da ste trudni. Sada ste u slatkom iščekivanju, a i svi oko vas dijele vašu sreću. Sada se možete opustiti i uživati u svojoj trudnoći. Osim toga, možete se početi već lagano i pripremati. Nikada za to nije prerano i normalno je da kada primite vijest ubrzo idete u neki šoping.

Za veseli dolazak bebe treba se pripremiti, za to nije nikada prerano, ali mogli biste kupovati malo po malo, što je svakako lakše. Krenite od najosnovnije robice, benkice, bodiji, ručnici, čarapice, tetra pelene, kombinezoni, kapice. Kada dođete na odjel beba i sami ćete vidjeti što sve možete kupiti za svoju bebu. Uzmite sve ono što mislite da je potrebno, ipak, vašoj bebi ne smije ništa nedostajati. Također, imajte na umu da ćete trebati kupiti i sjedalicu za auto, kolica, što su ipak malo veće stvari, a njih možete ostaviti i za kasnije. Za neke stvari kažu da treba štedjeti, ali opet s druge strane, za dijete ipak ne treba štedjeti, kupujte kvalitetno i samo ono što vam se zaista sviđa.

Rodiljni dopust - štednja 

Ništa nije ljepše od vijesti da ćete postati roditelji. Slatko iščekivanje počinje sa prvim danom kada ste saznali da očekujete prinovu. Sada vam vjerojatno dolaze i razne ideje što ćete kupiti ako bude cura ili ako bude dečko. Već krećete u obilazak dječjih dućana i gledate raznu dječju opremu i radite popis što će vam sve trebati. 

Iako je to sretno razdoblje možete osjećati i strah zbog novca. Drugih šest mjeseci vaša plaća ide na minimalnu plaću, a imate kredite, dugove i naravno režije, a gdje je sve ostalo. Kako ne biste imali problema kasnije, tada odmah izračunajte koliko će vam novca nedostajati za tih šest mjeseci te krenite štedjeti. Stavljajte na stranu onaj iznos koji vam je potreban kako biste skupili dovoljno novca da pokrijete te mjesece dok se ne vratite na posao. Tako ćete uštedjeti i lakše prebroditi to razdoblje.

Brza posudba novca 

U današnjem užurbanom i stresnom načinu života, nerijetko se dogodi da nam financije izmaknu iz ruku. Troškovi nadizale naše prihode, a problemi posebno nastaju kada nas zadesi neki neplanirani izdatak kao što je kupnja nekog kućanskog aparata koji se pokvario, popravak automobila, troškovi liječenja i sl. U takvim slučajevima možemo posuditi novac od rodbine ili prijatelja, ili pak zatražiti bankovni kredit.

Međutim, do novca možemo doći na jednostavniji i brži način. Naime, u Republici Hrvatskoj postoje ovlaštene internet tvrtke koje se bave pozajmicama. Potrebno je registrirati se na njihovoj web stranci, dostaviti im određenu dokumentaciju te postaviti zahtjev za pozajmicu. Po završetku tog postupka, na vaš račun, u roku od 24 sata, sjesti će traženi novac. Otplatu možete dogovoriti i u nekoliko mjesečnih obroka. 

Arhiva

Brzizajam u
3 koraka