Brzizajam.com blog

Kako licitirati na aukciji, platiti školarinu za fakultet, kupiti hladnjak, kupiti haljinu preko interneta te kako si platiti adventsko putovanje?

Autor: brzizajam.com
Datum: 18.05.2018

Kako licitirati na aukciji

Aukcija je javno nadmetanje prodavatelja i kupaca. Prodavatelj ponudi određeni predmet na aukciju te može odrediti i najnižu cijenu koju je spreman primiti za njega, a više kupaca sudjeluje u nadmetanju oko određenog predmeta. Na takav način može se jako dobro proći, ali ako ne pazite, možete potrošiti i više nego što ste planirali.

Pije početka same aukcije svi predmeti su izloženi te ih se može pogledati. Neki predmeti već imaju svoju najnižu cijenu dok neki nemaju već se čeka početak aukcije. Kod početka aukcije ako predmet nema cijenu, dražbovatelj će ponuditi onaj iznos za koji misli da će biti primjeren za određeni predmet. Ako ste zainteresirani za nešto, dajete to do znanja dražbovatelju tako što ćete podići ruku kod određenog iznosa. Tako počinje nadmetanje, ako ima netko tko je još zainteresiran za isti predmet ponuditi će višu cijenu i tako dalje. Probajte se kontrolirati kod aukcija, odredite iznos koji možete potrošiti i nemojte nuditi više od toga. Ako nešto baš želite, pokušajte dati svoju ponudu prije samoga udarca čekićem da je proizvod prodan. Možda na taj način natjerate nekoga da odustane. Nakon aukcije ste dužni odmah platiti predmet, te sami organizirati prijevoz ako je to nešto veće.

Kako platiti školarinu za fakultet

Poslije srednje škole ide fakultet. Naravno, ako osoba koja je završila srednju školu želi na fakultet tada će polagati prijemne ispite, te uz malo sreće možda dobiti i neku stipendiju. Za sve ostalo to znači da će morati plaćati fakultet ako nisu zadovoljili neke druge uvjete bez plaćanja.

Školarina za fakultet može se plaćati i putem kredita. Sami studenti ne mogu biti nosioci kredita ali to mogu biti roditelji ili skrbnici. To je jedan od najlakših načina kako podmiriti sve troškove studiranja. Na rate je uvijek lakše plaćati nego sve odjednom pa su tu studentski krediti, pozajmice i slično. Pružite svome djetetu obrazovanje i bezbrižno studiranje uz brzi kredit koji možete otplaćivati u ratama. Na taj način ćete olakšati sebi jer nećete morati sve platiti odjednom, a vaš student ili studentica će moći krenuti na fakultet odmah po završetku srednje škole.

Kako kupiti hladnjak

Hladnjak je jedan od najvećih potrošača energije u kućanstvu pa bi trebalo pripaziti kakav hladnjak kupujemo. U njemu se čuva hrana, ono što svaki dan jedemo pa bi trebali obratiti pozornost i na njegovu kvalitetu. Postoje hladnjaci koji imaju zamrzivač ili ledenicu u gornjem dijelu, drugi imaju u donjem dijelu i to sa ladicama, dok oni veći hladnjaci koji imaju dva krila, jedno krilo imaju za zamrzavanje. 

Danas postoje No Frost hladnjaci koji sprječavaju stvaranje leda, tj. sprječavaju zaleđivanje vlage na stjenkama, a na taj način namirnice ostaju duže svježije. Isto tako, takvi hladnjaci, No Frost, nemaju potrebu za otapanjem. Neki hladnjaci imaju opciju prilagođavanja temperature po pretincima, pa se svježe namirnice brže hlade, te se hlade toliko koliko je toj namirnici potrebno. Kod kupnje hladnjaka trebate birati energetski razred A, A+ ili A++. Takav hladnjak će puno manje trošiti struju te su dugoročno isplativiji.

Kako kupiti haljinu preko interneta

Danas su sve popularnije kupovine online, tj. kupnja preko interneta. Ne čudi kako je taj način kupovine popularan jer na internetu možete kupiti gotovo sve, a ne morate ići u trgovine, čekati u redovima na blagajnama i slično. Sve što trebate je kompjuter i internetska veza.

Postoje različiti web shopovi koji nude razne proizvode, neki su specijalizirani samo za namještaj, auto dijelove, biciklističku opremu ili odjeću i obuću. Vrlo su poznate neke web stranice preko kojih se može naručiti odjeća, pa tako i haljine. Najpoznatije su svakako eBay i Amazon. Kada posjetite te stranice tada ćete moći vidjeti kategorije koje se obično nalaze na lijevoj strani ekrana. Kategorije su podijeljene na odjeću, obuću, i slično te postoje i podkategorije. Vi ćete odabrati onu kategoriju koja je vama potrebna. Otvorit će vam se slike proizvoda te opisi proizvoda, cijena proizvoda te gumb na kojem piše Kupi ili Buy now. Kada to kliknete tada vam se nude opcije odabira veličine haljine, boja haljine i slično. Kod svakog proizvoda pa tako i kod haljina, imate dimenzije koje opisuju vaš broj pa bi bilo dobro da prvo izmjerite kako biste naručili pravu veličinu haljinu. Kada ste sve odabrali tada slijedite korake do plaćanja. Možete platiti unosom broja kreditne kartice a i preko PayPal servisa za plaćanje za koji biste se trebali prvo registrirati. Kada ste sve obavili i platili tada samo čekate da vaša haljina stigne na vašu kućnu adresu.

Kako si priuštiti adventsko putovanje

Želite otići na neki vikend za advent i vidjeti okićeni grad koji ste uvijek željeli posjetiti. Uz užurbani život kojeg živimo teško je zapravo naći vremena za neka putovanja, ali svakako biste si trebali priuštiti neki vikend u poznatim gradovima poput Graza ili možda Beča. Pogledajte aranžmane koje se nude i izaberite onaj koji vam najviše odgovara.

Muče li vas možda novci, i tu se možete snaći. Putem interneta možete uzeti pozajmicu u iznosu koji vam je potreban. Uplatite adventski vikend, a kasnije otplaćujte pozjamicu prema dogovoru. Okusite advent u predivnim gradovima, te uživajte ovoga Božića. 

Arhiva

Brzizajam u
3 koraka