Brzizajam.com blog

Plaćanje televizije, zavjesa i poreza na rate te zarada od kuće i vraćanje posuđenog novca

Autor: brzizajam.com
Datum: 18.05.2018

Kako zaraditi novac od kuće

Vremena kada je rad od kuće podrazumijevao sklapanje igračaka i punjenje koverata daleko je iza nas. Danas su stvari malo sofisticiranije. Osnovni preduvjeti za rad od kuće su stalna internet veza, osobno računalo i malo znanja o internet poslovanju. Ako se još k tome služite nekim stranim jezikom ili posjedujete neka specifična znanja i vještine, vašim mogućnostima u bespućima interneta, nema kraja.

Sigurno imate neki hobi, nešto što vas interesira i čime se bavite u slobodno vrijeme. Iskoristite to kako biste zaradili. Kako? Pišite blog o tome. Ako je još k tome vaš hobi izrada ukrasnih predmeta, ručnih radova, nakita, odjeće, ponudite svoje predmete na internet trgovinama i prodajte ih iz topline vašeg doma. Živite li na selu i bavite se poljoprivredom, ponudite svoje proizvode putem svoje web ili Facebook stranice. Danas je velika potražnja za domaćim, eko proizvodima. Pišite recenzije o kozmetičkim proizvodima i odjeći. Ako ste pak vješti u šminkanju, snimite video tutorial i objavite ga na mnogim društvenim mrežama. Za profesionalce u programiranju, grafičkom i web dizajnu, lektoriranju i prevođenju postoji cijela burza ponude i potražnje na mnogim web stranicama.

Kako platiti porez na rate

Zakonski propisi koji reguliraju poreze u Hrvatskoj često se mijenjaju. Trebali bi valjda svakodnevno čitati Narodne novine kako bi bili u toku sa svim izmjenama koje se u tom, ionako kompliciranom, sustavu provode. Do 2016. godine svaka osoba podnosila je, do kraja veljače, poreznu prijavu za proteku godinu na posebnom obrascu na kojem se odmah moglo izračunati hoće li doći do povrata poreza ili će se morati dodatno platiti. Od ove godine, Porezna uprava, na temelju evidencija i podataka kojima raspolaže, sama obračunava pravo na povrat ili obvezu uplate poreza.

Obveza plaćanja poreza po godišnjem obračunu, najčešće dolazi kao nepredviđeni trošak. Ukoliko je cifra za povrat poveća, moguć je dogovor s Poreznom upravom o obročnoj otplati poreznog duga, sklapanjem upravnog ugovora. No ukoliko iznos nije takav da bi se krenulo u proceduru nagodbe s Poreznom upravom, jednostavnije je kratkoročno se zadužiti putem brzog kredita ili jednokratne zadužnice te bez papirologije i u vrlom kratkom roku namiriti uvijek neočekivani trošak povrata poreza. 

Kupnja zavjesa na rate 

Nemaju svi mogućnost kupovati na rate. Možda nemaju kartice, a gotovinu treba skupiti, pogotovo ako se skuplja za neke skuplje stvari. U svome domu se želimo osjećati dobro, ugodno pa u skladu s time i opremamo svoj dom, te ga uređujemo po nekakvom svom guštu. 

Želimo li nešto kupiti na rate, ali nemamo trenutno tu mogućnost tada se možemo snaći na neki drugačiji način. Putem interneta možete zatražiti zajam kojim možete kupiti zavjese na rate. novac možete imati na računu već isti dan ako zatražite zajam u jutarnjim satima. Kupite zavjese na rate i uljepšajte svoj dom baš onako kako želite.

Kupnja televizije na rate

Kvar televizora uvijek nas dočeka nespremne. Ukoliko do kvara dođe u garantnom roku i bez naše krivnje, u ovlaštenom servisu izvršit će popravak bez naknade. No, problem nastaje kada je garancija istekla. Procjena cijene popravka nerijetko iznosi vrijednost pola novog televizora te se tada vrlo često odlučujemo, ne na popravak starog, već upravo na kupnju novog.

Tržište je prepuno televizora koji se razlikuju veličinom, kvalitetom, opcijama koje nude, a samim time i cijenama. Kako je kupnja televizora ipak značajan financijski izdatak, i još tome ako nam isti dođe neplanirano, možda ćemo biti primorani posuditi novac. Posuđivanje od rodbine i prijatelja nikome nije ugodno. Ako želite izbjeći objašnjavanje za što vam treba novac, te ako želite do novca doći na jednostavan i brz način, na internetu potražite isključivo ovlaštene firme koje vam nude pozajmice. Uz minimum papirologije i bez neugodnog objašnjavanja, do novca potrebnog za kupnju novog televizora, možete doći u roku od 24 sata.

Kako vratiti posuđen novac

Posuđivanje novca nije mala stvar. Tako možemo uništiti prijateljstvo, dobre odnose, ali i doći na loš glas. Nitko ne voli ljude koji ne vraćaju svoje dugove na vrijeme i one koji počinju izbjegavati osobe od koje su posudili novac. Ako ste bili u situaciji da ste posudili novac od nekoga, onda ga morate i vratiti. To je jedino pošteno.

Nemojte si dopustiti da dođete na loš glas zbog novca. Uvijek postoji neko rješenje. Ako vam se bliži dan kada trebate vratiti posuđeni novac, a znate kako ga nećete tada imati, onda možete zamoliti tu osobu da još malo pričeka. Drugi način je vratiti posuđeni novac i to tako što ćete zatražiti putem interneta pozajmicu kojom ćete riješiti svoj dug na dogovoreni datum. Lakše je onda kasnije otplaćivati tu pozajmicu nego imati loše odnose s osobom koja vam je pomogla kada vam je trebalo. 

Arhiva

Brzizajam u
3 koraka