Brzizajam.com blog

Sveučilišna istraživanja pokazuju da se intuicija može naučiti

Autor: brzizajam.com
Datum: 04.01.2018

U istraživanju prikazanom na godišnjem sastanku American Educational Research Association 1988. godine, Dr. George Maycock sa Sveučilišta Appalachi iz grada Boone u North Carolini demonstrirao je da su studenti koji su naučili Silva metodu pokazali "značajno povećanje" svoje intuicije.

Zamolili su grupu od tridesetak studenata koji su naučili Silva metodu da prođu tri vrste testova prije i poslije predavanja Silva metode.

Testovi su bili: 

1. The HCP Profile Test, koji određuje dominaciju lijeve ili desne hemisfere mozga kod čovjeka

2. The HCP-PSY Test, koji određuje stavove i iskustva o intuiciji

3. Test intuitivnih potencijala, koji mjeri trenutne intuitivne potencijale ispitanika

Rezultati testova uspoređivani su s rezultatima druge grupe od trideset studenata koji nisu išli na predavanja Silva metode nego na jedan obrazovni tečaj.

Maycock tvrdi: "Grupa koja je išla na predavanja Silva metode pokazala je značajan napredak na sva tri testa. Ovo pokazuje da je ojačao utjecaj desne, intuitivne hemisfere mozga; njihova su vjerovanja i stavovi o intuiciji postajali sve pozitivniji i mnogostruko su povećali svoj potencijal za intuitivno razmišljanje. Druga grupa ispitanika nije pokazala nikakve značajnije promjene na bilo kojem od testova." Maycock kaže da je 83% studenata iz prve grupe pokazalo napredak u intuitivnim sposobnostima. Od pet studenata koji nisu pokazali napredak u intuitivnim sposobnostima, četvorica (13% grupe) su već na prvim testovima pokazala da imaju snažno razvijenu intuiciju. "Također se pokazalo da su najveću korist od toga imali studenti koji su prije testa bili orijentirani na logiku, lijevu hemisferu, jer im je Silva metoda omogućila da postanu intuitivnije orijentirani i uravnoteženi u načinima razmišljanja", zapisao je Maycock.

Jedan je istraživač otkrio da je 70% darovitih, ili studenata visokog kvocijenta inteligencije izuzetno intuitivna, dok je samo 39% običnih studenata intuitivna", dodaje Maycock. "Pošto je intuicija dokazano korisna za kreativnost i uspjeh, trebalo bi podučiti i studente i profesore kako da razviju svoje intuitivne sposobnosti." 

Brzizajam u
3 koraka