Brzizajam.com blog

Što su kratkoročne brze pozajmice?

Autor: brzizajam.com
Datum: 02.02.2016

U posljednjih nekoliko godina kratkoročne brze pozajmice stekle su popularnost u Republici Hrvatskoj. Veliki broj ljudi traži pomoć u ovakvom načinu posudbe novca, videći ih kao rješenje svojih financijskih prepreka. 

Ovakve usluge se najbolje koriste za pokrivanje privremene novčane praznine. Na primjer, ako se vaš automobil neočekivano pokvario, možda ćete biti u nemogućnosti trenutno financirati popravak. Uzimajući brzu pozajmicu za rješenje navedenog problema, jedan je od načina na koji možete pokriti takav nepredvidiv trošak.

Koliki su iznosi koji se mogu pozajmiti?

Brze pozajmice određene su relativno malim iznosima na kratak period povratka, do maksimalno devedeset dana. U jednostavnim uvjetima, bez puno nepotrebne dokumentacije, troškova javnih bilježnika i gubljenja vremena, na našem kalkulatoru možete pronaći iznose od 700,00 kn do 3700,00 kn na trideset dana, a koje možete koristiti ako se privremeno nađete bez novca.

Kako se razlikuju od ostalih kredita?

Glavna razlika između kratkoročne brze pozajmice i ostalih kredita koje možete dobiti na financijskom tržištu je kratko razdoblje otplate i brza realizacija. Brzizajam.com jednostavnom prijavom omogućuje korištenje novca već u roku od 15 minuta od aktivacije korisničkog računa. Nakon što Vam novac bude isplaćen na tekući račun od vas se traži da ga vratite u roku od trideset dana. Općenito, djelovati će kao financijski most do sljedeće plaće. 

Prije nego što pošaljete svoj zahtjev za ovakvom pozajmicom, pročitajte naš potpun i vrlo informativan korak-po-korak vodič za kratkoročne brze pozajmice, tako da možete sa sigurnošću donijeti ispravne odluke.

Kada je najbolje vrijeme za korištenje?

Kratkoročnu pozajmicu je najbolje koristiti u hitnim situacijama (primjer kvara automobila). Ipak, možete ju koristiti u bilo kojoj situaciji, pod uvjetom da znate da ćete dobiti novac s kojim ćete biti u mogućnosti podmiriti pozajmljeno. Dakle, ako vam za rješenje problema treba novac odmah i ne možete čekati svog poslodavca da vam plati, onda možda želite uzeti u obzir dobivanje ovakve financijske pomoći. Međutim, nije poželjno da se prijavljujete za stvari koje su nepotrebne. Koristite kratkoročnu pozajmicu samo u hitnim slučajevima ili za iznenadne situacije. 

Koliko me sve to košta?

U troškove vezane za pozajmicu može biti naknada za obradu koja je Zakonski regulirana i može iznositi maksimalno 30 kn, što ovisi o vjerovniku. Ukoliko posegnete za ovim načinom posudbe novca potrebno je osiguranje povrata. Na našem servisu možete birati između dva instrumenta osiguranja; jamac i Bonus Jamstvo. Bez obzira na odabir instrumenta osiguranja plaćate iznos od 30 kn naknade za obradu. Ako izaberete jamca kao način osiguranja plaća se samo naknada za obradu. Ukoliko se odlučite za Bonus Jamstvo tada se plaća i usluga Bonus Jamstva, u prosjeku u visini od 20% traženog iznosa. 

Koji su mogući problemi ?

Dobivanje odobrenja za brzu pozajmicu je relativno lako. Ako imate problema sa vraćanjem, možete pronaći vjerovnika koji vam nudi refinanciranje postojećih obveza. Možda mislite da je to odlično rješenje za vaše financijske probleme, ali, istina je da nećete biti u mogućnosti upravljati tim novim dugovanjem. Ako novac posudite na kratkoročnoj osnovi, odnosno, ne dulje od 30 dana i ne podmirite u roku cjelokupno dugovanje, refinanciranje znači da ćete plaćati veće kamate i eventualno druge naknade. Dugoročno gledano, opteretiti će vaše dugovanje, što može ozbiljno ugroziti vaš financijski život.

Također možete realizacijom još jedne kratkoročne pozajmice iz druge tvrtke pokušati otplatiti svoje prvotno dugovanje. To je financijski masakr i vaši dugovi će početi rasti vrlo brzo. Naći ćete se u začaranom krugu dugova iz kojih će biti gotovo nemoguće izaći. 

Želimo Vam ugodan Brzizajam.com dan!

Brzizajam u
3 koraka