Brzizajam.com blog

Radite na razvoju pozitivnog odnosa

Autor: brzizajam.com
Datum: 02.01.2018

Negativnim je ljudima potrebna stalna potvrda. Ako otvoreno nastojimo uspostaviti s njima čvrst pozitivan odnos možda nećemo izmijeniti njihovu osobnost, ali možemo izvršiti bar nekakav utjecaj na ponašanje. 

Razgovarajte s njima. Naučite što je moguće više o njihovim interesima, ciljevima, njihovim stvarnim životima. Doznajte što bi htjeli od ovog posla, a što trenutačno ne dobivaju. Ako je moguće, ponudite obuku, potporu ili trening kako bi im pomogli u nadilaženju problema i ostvarivanju njihovih ciljeva.

Nije nužno postati njihov prijatelj, ali važno je da im ne budemo neprijatelj. Uzmite si vremena da objasnite svoje odluke. Zatražite njihove ideje i doprinos. Popričajte s njima neformalno o stvarima koje nisu vezane uz posao kako bi vas vidjeli kao cjelovito ljudsko biće, a ne samo šefa ili predstavnika uprave. 

Uzmemo li si vremena naučiti nešto o našim negativnim članovima tima i promijeniti naše mišljenje o njima, od etikete problematičnog zaposlenika do svijesti o ljudskom biću s problemima, otkrit ćemo kako će se razviti tečniji i produktivniji odnos. 

Arhiva

Brzizajam u
3 koraka