Brzizajam.com blog

Pružatelji internetskih usluga

Autor: brzizajam.com
Datum: 21.07.2017

Intranet

S poslovnog gledišta važan je intranet, koji se može smatrati nekom vrstom privatnog interne¬ta. Na isti način kao što internet dijeli informa¬cije, intranet koristi tehnologiju internetskog protokola za dijeljenje informacija ili računalnih usluga unutar organizacije.

Bežične i mobilne mreže

Bežične i mobilne mreže sve više zamjenjuju tradicionalne fiksne mreže. U usporedbi s fiksnim mrežama, bežične mreže nude mobilnost, ali su istodobno i ranjivije. Postoje dvije vrste, bežična komunikacija u uredu ili kod kuće i mobilna mreža za razmjenu podataka na većim udaljenostima.

Bežična mreža je računalna mreža koja koristi bežičnu vezu (obično radiovalove) za umrežavanje. To je jednostavan način za izbjegavanje skupog procesa ugradnje kabelske mreže u zgradi, te omogućuje mobilnim uređajima s bežičnom karticom spajanje na mrežu s bilo koje lokacije u dosegu bežičnog signala.

Mobilna ili ćelijska mreža je radiomreža ra¬sprostranjena po područjima koja se nazivaju ćelije, od kojih svaka ima najmanje jedan primo¬predajnik na fiksnoj lokaciji (poznat pod nazivom bazna stanica).

Arhiva

Brzizajam u
3 koraka