Brzizajam.com blog

Poticanje inovacije kreativnosti

Autor: brzizajam.com
Datum: 06.12.2017

“Više, bolje, brže i s manje novaca” - čini se kako danas zaista često čujemo tu mantru. Kako održati korak s promjenama i biti proaktivan da bi se nosili s promjenama? Promjene nisu jedino što predstavlja izazov. To je brzina promjena. Svaki su put sve brže. Prilagođavanje promjenama je presudno za budućnost naše tvrtke. 

Sposobnost stvaranja novih proizvoda, inovacija sustava i razvijanja postojećih proizvoda, usluga i sustava kroz godine je proučavana na brojne načine. Neki su istraživači nastojali otkriti i shvatiti što osobu čini kreativnom. Drugi su proučavali okruženja koja potiču kreativna nastojanja i omogućuje im da cvatu. Neki su se koncentrirali i na razvoj kreativnih proizvoda i usluga.

Ljude je stoljećima fascinirao kreativni process, niz koraka kojima osoba ili skupina ljudi koristi načela kreativnog razmišljanja za analizu problema ili prilika na sistematičan, nepristran i naizgled nekonvencionalan način. U novije su vrijeme suvremena istraživanja u društvenim i biheviorističkim znanostima demistificirala koncept, pokazujući kako nam čak i skromne sposobnosti razmišljanja, analize i eksperimentiranja pomažu steći znanja o prirodi inovacije, njenim brojnim aspektima i izrazima. 

Ta povećana svijest i shvaćanje diljem svijeta plijeni maštu menadžera usredotočenih na kvalitetu, koji shvaćaju goleme dobrobiti razvoja kreativnih sposobnosti i sposobnosti rješavanja problema kod svojih suradnika. U biti, istraživanja pokazuju kako se sposobnost kreativnog razmišljanja, analize problema i mogućnosti na nove, inovativne načine, smatra jednom od najvrednijih vještina koje možemo razviti u nama i unutar poslovne organizacije. 

Zašto? Zato što kreativne ideje rezultiraju novim otkrićima, boljim načinima obavljanja stvari, reduciranim troškovima i poboljšanim rezultatima, a ta su pitanja od vitalnog značaja za poslovne ljude koji rade u suvremenim kompetitivnim okruženjima. 

Arhiva

Kako funkcioniraju novčane pozajmice

Brzizajam.com
19.07.2022

Brzizajam u
3 koraka