Brzizajam.com blog

Kreativnost zahtijeva da riskiramo neuspjeh

Autor: brzizajam.com
Datum: 03.01.2018

Svi smo u životu nekad bili neuspješni u nizu naših aktivnosti, ali iz grešaka učimo i koristimo sve što je moguće da ih nadiđemo. Kad prvi puta pokušamo nešto novo, izgledno je da nećemo uspjeti. Kad je mala Patricia prvi puta slagala slagalicu, plakala je od frustracije. Dijelovi se jednostavno nisu uklapali. Ipak, uz strpljenje i malu pomoć majke, počela je identificirati uzorke i njeni su neuspjesi ubrzo prerasli u uspjehe.

Čak i kad imamo iskustvo i znanje, ne možemo uvijek biti uspješni. Događat će se da ne uspijemo, no ne smijemo dopustiti da nas obuzme osjećaj neuspjeha. Učimo iz naših grešaka i koristimo ih kako bi porazi prerasli u pobjede.

Svi moramo riskirati želimo li napredovati u svojim životima i poslovima. Pomnom analizom možemo umanjiti izglede za neuspjeh, no nikad ih ne možemo eliminirati. Bez muke nema nauke. Ako uvijek igramo na sigurno, možda ćemo izbjeći muku, no nikad nećemo osjetiti veliko veselje i zadovoljstvo nadilaženja prepreka i ostvarivanja svojih ciljeva. 

Arhiva

Brzizajam u
3 koraka