Brzizajam.com blog

Kako se obogatiti?

Autor: brzizajam.com
Datum: 24.05.2017

Rješavajte probleme

Svi imaju probleme s novcima. Ako se želite obogatiti, rješa­vajte probleme. Identifikacija problema stvara priliku za stvaranje rješenja.Svaka generacija ima svoje specifične financijske probleme. 

Mnogi pripadnici generacije II. svjetskog rata imali su mirovinski plan s definiranim beneficijama, ušteđevinu, socijalno i zdravstveno osiguranje. 

"Baby boom" generacija, suočava se s drukčijim financijskim problemima. Danas više nije dovoljno imati dobro fakultetsko obrazovanje i dobar posao. Da bi stvari bile još gore, poslovi se izvoze u inozemstvo. Sve manje kompanija nudi mirovinske planove s definiranim beneficijama. Budući da su oni tako skupi, kompanije koje ih imaju, mijenjaju ih,

ukidaju, da bi uštedjele novac. Kompanije ne žele doživotno plaćati svoje zaposlenike. 

Buduće generacije susrest će se s drukčijim financijskim problemima. Ako "baby boom" generacija ne odradi dobar posao u čišćenju nereda kojeg su ostavili njihovi roditelji, buduća generacija morati će rješavati još veći nered. Ne samo da će morati rješavati svoje vlastite financijske probleme i dugove naše zemlje (najveći dug u povijesti svijeta), naslijediti će i financijske pro­bleme svojih „baby boom" roditelja, a možda čak i svojih djedova i baka, bu­dući da se očekuje da svi žive dulje. S obzirom na to, može se očekivati da će se produljiti i radni vijek, ali što ako ćemo živjeti dulje, a nećemo moći raditi?

Veličina ovog proble­ma, koji se sada mjeri bili­jardama dolara, zastrašu­juća je. Prebacivanje pro­blema na sljedeću generaciju samo ga čini još većim. Što su financijski problemi veći i složeniji, potreban je viši IQ da bi se ti problemi riješili. Trebat će nam sva pamet do koje možemo doći da bismo riješili taj problem.

Arhiva

Brzizajam u
3 koraka