Brzizajam.com blog

Deset savjeta za obuku suradnika

Autor: brzizajam.com
Datum: 15.11.2017

1. Organizirajte redovite sastanke sa svakim od suradnika kako biste utvrdili što može učiniti da bi postao učinkovitiji i kako mu možete pomoći.

2. Ne čekajte službenu evaluaciju radnih postignuća kako biste prozvali nekog zbog lošeg rada. Djelujte kako biste tako nešto korigirali čim zamijetite problem.

3. Vodite evidenciju o napretku svakog suradnika. Uključite primjere uspjeha i neuspjeha. Bilježite područja koja zahtijevaju napredak. Navedite preporuke za razvoj tog pojedinca.

4. Pri obuci suradnika, vodite računa o tome da ljudi izvršavaju zadatke u malim koracima. Izgrađujte obuku tako da suradniku prvo dajete male zadatke i napredujete prema kompleksnijima.

5. Potičite one koji sporo uče hvaleći njihov trud, ali uložite vrijeme u obuku koja će im omogućiti da uhvate priključak s ostalim zaposlenicima.

6. Umjesto da istovremeno radite na ostvarivanju nekoliko ciljeva, pomognite suradnicima da razviju svoje vještine radeći na jednom cilju. Kad ste na dobrom putu da ga ostvarite, dodajte novi.

7. Sami biste suradnicima trebali predstavljati primjer vlastitim učenjem i svojom primjenom novih pristupa u poslu.

8. Prosljeđujte članovima tima savjete, informacije i ideje koje dobijete. To može biti u obliku članaka koje pročitate i izdvojite, internetskih resursa koje im prosljeđujete e-mailom ili usmene komunikacije s njima.

9. Podijelite među suradnicima odgovornost za cijeli projekt ili njegov dio i ostavite im prostora da to obave bez vašeg uplitanja.

10. U slučaju da obuka nije rezultirala napretkom, postavite si sljedeća pitanje:

Koja je bila svrha obuke?

Što sam učinio kako bih ispunio tu svrhu?

Kakav je bio rezultat obuke?

Neka član tima odgovori na ista pitanja, a zatim usporedite rezultate.

Arhiva

Osobine uspješnog lidera

brzizajam.com
17.05.2018

Brzizajam u
3 koraka