Brzizajam.com blog

Definiranje ciljeva i planiranje njihovog ostvarenja

Autor: brzizajam.com
Datum: 19.09.2017

Prvi korak koji moramo poduzeti u primjeni naših vještina vođenja je postavljanje ciljeva. Poput dobrog navigatora, učinkovit lider određuje koje je ciljeve potrebno ostvariti te kako i kada dosegnuti te ciljeve. Cilj je ostvariti svrhu, odnosno dugoročne rezultate koje organizacija ili pojedinac nastoje ostvariti.

Postoje ljudi koji na put kreću bez karte. Žele samo pratiti morske struje i nadaju se avanturi i uspjehu. Ponekad uspiju, ali lideri i menadžeri u tvrtkama i drugim organizacijama ne mogu si priuštiti takve rizike. Oni imaju odgovornost prema svojim timovima i moraju znati kamo žele ići, što žele postići, s kakvim bi se problemima putem mogli susresti i kako će ih riješiti.

Ukoliko ne znamo što točno želimo postići, ne možemo mjeriti koliko smo blizu ostvarenja tog cilja. Jasni ciljevi nam pružaju orijentir za procjenu napretka. Ciljevi koje definiramo radi ostvarenja misije našeg tima moraju biti u skladu s višim ciljevima naše tvrtke. Ako planove vezane uz naš posao, odjel ili tim ne koordiniramo s ciljevima cijele organizacije, uzaludno ćemo rasipati vrijeme i energiju.

Ciljevi su temelj motivacijskih programa. Nastojeći ostvariti ciljeve, postajemo motivirani. Znamo li ciljeve članova našeg tima i pomažemo li im u njihovu ostvarenju, pomoći ćemo njihovoj motivaciji. U većini se organizacija ciljevi na najvišoj razini definiraju od strane najviše uprave te zatim prosljeđuju odjelima ili timovima, koji ih koriste kao smjernice pri definiranju svojih ciljeva.

Brzizajam u
3 koraka